Arbejdet på den nye bane skrider fremad

Arbejdet på den nye bane skrider fremad

 Lollands Kommune er resten af året beskæftiget med at konstruere støjvolden ved det nye baneanlæg på Færgevej i Rødby Havn. Støjvolden bliver 10 meter høj mod nord og 6 meter høj mod øst. Det er ikke nødvendigt med støjvolde mod syd og vest.
Imens dette arbejde foregår kan der ikke konstrueres på selve banelegemet, hvorfor der i stedet arbejdes på parc ferme, pit- og campingområderne. Det svenske firma Sweco AB er her i oktober måned ved at lægge sidste hånd på udformningen af pit-området, så det - i lighed med selve banen - opfylder alle den international kartingorganisation CIK's krav til en bane, hvor der kan afvikles internationale mesterkabsløb.
Rødby Go-Kart Klub har stiftet firmaet Rødby Karting Ring ApS, som står for selve opførelsen af banen. Rødby Karting Ring ApS har tilknyttet en konsulent fra det rådgivende ingeniørfirma Niras A/S i Nykøbing Falster, som skal bistå med håndteringen af de underentrepenører, som løbende skal arbejde på at opføre anlægget. En af de vigtigste af disse underentrepenører er RGS90, som ligeledes er nærmeste nabo på Færgevej. Det er forventningen, at RGS90 skal lave det meste af grave- og jordarbejdet omkring konstruktionen.
Omkring den finansielle situation, så er det ikke muligt at bygge en CIK-bane for de midler, som er stillet til rådighed ved ekspropriationen. Derfor arbejdes der sideløbende med at få lavet baggrundsmateriale, som skal benyttes til fonds-ansøgninger. Det forventes at der i løbet af vinteren kan blive sendt ansøgninger ud til relevante donorer, hvorefter det er forhåbningen, at der vil indløbe bidrag, så resultatet bliver så tæt på en fuldt udbygget bane som muligt.
Det er stadig anmbitionen at det allerede i løbet af sæsonen 2016 vil blive muligt at afvikle løb på den nye bane.

Kommende løb

  • No upcoming events available

Klubbens kalender

« november 2021 »
mantironstorfrelørsøn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Check kalenderen

Før man kører ned på banen er det altid en god ide at checke klubbens kalender.

Træning med transponder

For at kunne dokumentere overholdelse af miljøgodkendelsen skal al træning ske med en fungerende transponder monteret på karten.